Segítség pályázatíráshoz

Tartalom

 

1. Közös Értékeink

 

A sikeres pályázás feltétele az alapvető jogainkhoz kapcsolódó tervek benyújtása. Mit is jelent mindez, és hogyan kapcsolódhat a te munkád is a közös értékeinkhez? 

 

Elolvasom a részleteket!

 

2. Eredmény és hatás

 

Gyakran felmerülő kérdés, hogy pontosan mit, milyen tevékenységeket támogat a Közös Értékeink Program. Erre az a válasz, hogy az értékelés elsősorban a következőket fogja vizsgálni:

  • mely célcsoportra milyen hatást vált ki a pályázatban leírt terv
  • ezek a hatások hogyan kapcsolódnak az európai jogokhoz és értékekhez.

A tevékenységeket tehát érdemes a hatások felől közelítve megtervezni, azaz végiggondolni, hogy az adott tevékenységgel kikre és hogyan hatunk. Például hozzájárulnak-e a tevékenységek ahhoz, hogy minél többek számára kézzelfoghatóvá váljon a szabadság, méltóság, jogállamiság stb. gondolata, amitől többen kiállnak ezek mellett, felszólalnak akkor, ha ezek sérülnek vagy ezek szellemében indítanak kezdeményezéseket. 

Mi a különbség a „hatás” és az „eredmény” között? 

 

Elolvasom a részleteket!

 

3. Kapacitásfejlesztés

 

A Közös Értékeink Program fókuszában a hazai civil szervezetek megerősítése áll. Fejlődésben+ felhívásunkban olyan pályázatokat kívánunk támogatni, amelyekben egyszerre, egymást erősítő módon vannak jelen az európai értékeket és a szervezet kapacitásait megerősítő tevékenységek. A pénzbeli támogatáson túl egyéb eszközökkel is segítjük a pályázók és támogatottak tudásának, készségeinek, kapacitásának fejlesztését

Mit is jelent mindez pontosan? 

 

Elolvasom a részleteket!

 

 

 

További információk
<- Általános információkVisszaTámogatottaknak ->