EREDMÉNYHIRDETÉS

 

Június elején befejeződött a Közös Értékeink Program első pályázati felhívására beérkezett 311 projektterv értékelése.

A pályázatok támogatásáról külső értékelők véleménye alapján a Közös Értékeink Program Bíráló Bizottsága döntött, amely a programot lebonyolító három alapítvány vezetőiből és egy külső civil szakértőből állt. A Bíráló Bizottság ülésén megfigyelőként részt vett az Európai Bizottság Magyarországi képviselete is.

  • A “Partnerségben” kategóriában beérkezett 120 pályázat közül 18 került kiválasztásra, összesen 1 021 800 € értékben.

  • A “Fejlődésben” kategóriában 190 pályázat közül 26 került kiválasztásra, összesen 472 469 € értékben.*

A beérkezett pályázatokat a külső értékelők a felhívásban közzétett szempontok szerint pontozták és értékelték. Csak azok a projektek kerültek kiválasztásra, amelyek ezeknek a szempontoknak megfeleltek. Ezek között hangsúlyosan szerepelt a projektterv illeszkedése a program alapvető célkitűzéséhez, azaz, hogy mennyiben szolgálja az európai értékek és jogok erősítését és védelmét, és mennyiben várható, hogy tényleges hatást, változást ér el. 

A rendelkezésre álló források kiosztásakor nem volt cél, hogy a meghirdetett keret minőségtől függetlenül kiosztásra kerüljön, a mostani körben fel nem használt forrást későbbi felhívásokra átcsoportosítjuk. Ezek kialakításakor építeni fogunk jelen kör tapasztalataira, tekintettel leszünk az értékelők szakmai visszajelzéseire. A következő hetekben minden pályázót egyénileg is tájékoztatunk pályázata értékeléséről, az elutasítás indokairól.

 

 

 

*(Adminisztratív okok miatt a támogatott pályázatok száma a döntést követően tévesen közlésre a honlapon, a Fejlődésben témakörben összesen 26 projekt került támogatásra.)

A nyár folyamán egy új, kétfordulós pályázati felhívás megjelenése is várható, amellyel a kisebb, kevésbé tapasztalt, illetve az első kiíráson elutasított civil szervezetek felkészülését kívánjuk támogatni. A kétfordulós felhívás célja, hogy a pályázók alaposan végiggondolt, a program célkitűzéseinek minél jobban megfelelő, valós eredményeket ígérő terveket dolgozzanak ki. Ezért az első fordulóban olyan szervezetek jelentkezését várjuk, amelyek vállalják, hogy részt vesznek egy féléves, képzésekből és konzultációkból álló fejlesztési folyamatban. A második fordulóban pedig, várhatóan jövő év elején, ennek a folyamatnak az eredményeként megszületett pályázataikat nyújthatják be támogatásra.

Emellett folyamatosan nyitva áll akciópályázati felhívásunk is!

Tovább az akciópályázat felhíváshoz!