Társadalmi részvétel és regeneráció. Reaktivitásból proaktivitásba.

CERV-A-2023-0513
E-misszió Természet és Környezetvédelmi Egyesület
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A kampány célja, hogy a Nyíregyházán 2023 nyarán bejelentett akkumulátorgyárral kapcsolatban valódi társadalmi részvételi folyamatok induljanak el, az önkormányzat tartson lakossági fórumokat, hallgassa meg az érintetteket, a város jövőjét pedig a helyi közösség, azaz maguk az ottlakók tervezzék.
A szervezők elsőként egy tájékoztató kampányt indítanak a beruházás környezeti és társadalmi hatásairól. Ezt követően megkezdődik a felkészülés a környezetvédelmi közmeghallgatásra, és önkéntes csapatot toboroznak. A kampányolás mellett jövőtervező közösségi fórumokra is sor kerül, hogy a helyi lakosok társadalmi részvételi folyamat keretében formálhassanak maguknak alternatív jövőképet. Végül egy közvéleménykutatás révén mérik majd a tevékenységek hatását, illetve a lakosság tájékozottságát.
Mindennek eredményeképp megerősödhet a helyi társadalmi részvétel, javulhat a párbeszéd az érintettek és az önkormányzat között, és csökkenhetnek az üzem létesítésével kapcsolatos környezeti és társadalmi kockázatok.

 • Pályázati kategória
  Akciópályázat
 • Megítélt támogatás
  9042.60EUR
 • Megvalósítás helyszíne
  Nyíregyháza
 • Tervezett kezdés
  2023. 09. 01.
 • Weboldal