Állj ki magadért, mi kiállunk érted! - Ellenállni csak közösségben lehet

CERV-A-2023-0611
Társaság a Szabadságjogokért
Budapest

Az egyre inkább elnyomó társadalommal szembeni fellépés egyre nehezebb. Sokszor azok a polgárok sem hisznek abban, hogy van értelme kiállni magukért, akik számára az antidemokratikus intézmények elfogadhatatlanok. Másokat az tart vissza, hogy nem ismernek olyan módszereket, amelyek működnek az illiberális társadalmakban is. Megint mások pedig nem mernek belevágni, mert egyedül érzik magukat.
A TASZ célja, hogy egy színházi társasjáték révén szerzett élménnyel és az ott bemutatott történetekkel motivációt, a bemutatott eszközökkel pedig megfelelő tudást adjon olyan diákok számára, akik eddig nem tudták, hogy állhatnának ki magukért. Az Örkény Színház művészeivel, Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Pécsen és Szegeden megszervezett programok hosszú távú célja, hogy több fiatal legyen hatással a helyi döntéshozatalra.
A ProTest című színházi társasjáték története egy diktatórikus országban játszódik, ahol egy erőszakmentes mozgalom szembeszáll a kormány egyik igazságtalanul meghozott döntésével. A nézők ennek a mozgalomnak válnak a tagjaivá és együttes győzik le az eléjük gördülő akadályokat, hogy elérjék végső céljukat: az autoriter rezsim megbuktatását, és egy demokratikus és békés világ eljövetelét. Az előadásokat jogtudatosító anyagok, illetve magyarországi mozgalmakhoz kapcsolódó filmvetítések egészítik ki kerek kampánnyá.

 • Pályázati kategória
  Akciópályázat
 • Megítélt támogatás
  9680.00EUR
 • Megvalósítás helyszíne
  Budapest, Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged
 • Tervezett kezdés
  2023. 12. 01.
 • Weboldal