Közösen a jövő oktatásáért

CERV-F-2023-0116
Szegedi Focus Műhely Kortárs Színházi és Összművészeti Alapítvány
Csongrád-Csanád megye

A kezdeményezés szeretné megmutatni az érintetteket, hogy nem kell az államra várni, ha módszertani változásokat szeretnénk az oktatásban.
A program során hátrányos és nem hátrányos helyzetű diákközösségek együttes bevonásával részvételi filmek készülnek, melyekben a fiatalok mind saját intézményükről, mind a tágabb értelemben vett oktatásügyről megfogalmazzák észrevételeiket. Az elkészült filmeket helyi vetítéseken az iskolákban mutatják be a tanároknak és a tanulóknak, ahol drámapedagógiai eszközök és a fórumszínház módszereinek segítségével olyan megoldási stratégiákat alkotnak, amik hatékonyabbá tehetik az iskolában az oktatást, legyen szó módszertanról, eszközhasználatról vagy a diákok bevonásáról. A kezdeményezés több szakaszban von be iskolai közösségeket, hogy megismertesse őket a részvételi filmezés és a közösségi döntéshozatal módszereivel.
A kezdeményezés népszerűsítésére a résztvevő diákok aktívan használják a közösségi média felületeket, beszámolnak tapasztalataikról illetve a véleménynyilvánítás fontosságáról. A tapasztalatok bemutatására emellett konferencián, kiadványon és a médián keresztül is sor kerül.

 • Pályázati kategória
  Fejlődésben
 • Megítélt támogatás
  19688.00EUR
 • Megvalósítás helyszíne
  Szeged és Csongrád-Csanád megye
 • Tervezett kezdés
  2023. 09. 01.
 • Weboldal