Civil pulzus a városmonitoring eszközével

CERV-F-2023-0441
Pécsi Közösségi Alapítvány
Baranya megye

A projekt a civil szervezetek által elért helyi polgárokat arra ösztönzi, hogy éljenek tudatosan a szabadságjogaikkal, amikor átlátva konkrét valóságukat, megfogalmazzák igényeiket, részvételi szándékukat a közösségi megoldások kiformálásában. A helyi civil szektor kollektív képességeinek tárházát gazdagítja a PÉCS SELFIE elkészítése, amely hozzásegít az adat-vezérelt közpolitikák létrehozásához, s a helyi hatalmi intézkedések nyomonkövetése. Cél: a közös ügyek megvitatása. kiváltva kooperációkat.

A közélet iránt fogékony proaktív állampolgárokat elért civil szervezetek, valamint e szervezetek platformjai. A város vitafórumait szervező aktorok, valamint a PKA Száz Barátja támogatói bázis. Szélesebb értelemben a helyi közügyekben valamennyi érintett.
A városmonitoring online kérdőíves felmérései, a PÉCS SELFIE elkészítése; benne a Civil Szelfie, a Szenior Szelfie és későbbiekben más téma- vagy csoportspecifikus felmérések kidolgozása, a fotóhang módszer adaptációjának kipróbálása; a digitális visszajelző jelentés közzé és közbeszéddé tétele.

Az elszámoltatásra alkalmas mutatók kifejlesztése és használata Partnerségépítés a civil szervezetek között. A Szomszédság Akadémia műhelybeszélgetésein ” a közösségi ötletektől a megvalósulásig „ projektötletek inkubációja. A civil hálózati együttműködés megszilárdulása.,a városmonitorig - meg-megújuló tematikai és csoportfókusszal - folyamatossá válik, s beépül a helyi demokratikus gyakorlatba.

 • Pályázati kategória
  Fejlődésben
 • Megítélt támogatás
  15192.00EUR
 • Megvalósítás helyszíne
  -
 • Tervezett kezdés
  2023. 07. 01.
 • Weboldal