Közös ügyeink - Állampolgári és közösségi aktivitás erősítése Miskolcon

CERV-F-2023-0407
Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület
Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A társadalmi részvétel és az aktív állampolgárság terén olyan deficitekkel rendelkezik a magyar társadalom, amelyek gyengítik a demokratikus működést. Amennyiben hiányoznak azok az egyének és csoportok, akik aktívan részt vennének a közügyekben, a mindenkori hatalom számára nincsenek se potenciális partnerek, sem pedig ellensúlyok.

A kezdeményezés ezért szeretné megerősíteni a részvételen alapuló állampolgári és közösségi aktivitást Miskolc városában. Ez egyszerre lehetőség az önkormányzati részvételi rendszer fejlesztésére és általában véve a helyi társadalom tudatosítására.
A program minden miskolci lakos számára nyitva áll, és azok részvételével zajlik, akikben megvan az aktivitásra való szándék, csupán az a közvetlenül támogató közeg hiányzott számukra, amely a tényleges cselekvésekhez elengedhetetlen. A közügyekben aktív civil szervezetek bevonásával pedig az ő kapacitásaik is fejlődhetnek a közös munkán keresztül.

A bevonódó résztvevők többféleképpen kapcsolódhatnak a közös munkához:
Részvételi Labor: itt kerülnek kidolgozásra az állampolgári részvétel elméleti keretei.
Akció Labor: az elméleti keretekre épülő helyi kezdeményezéseket támogat szakmailag, és a lehetőségekhez mérten anyagilag.

További szakmai műhelyek, képzések és mentoráció, amelyek különböző fókuszokkal, de céljaikban egymást erősítve működnek.

 • Pályázati kategória
  Fejlődésben
 • Megítélt támogatás
  18790.00EUR
 • Megvalósítás helyszíne
  -
 • Tervezett kezdés
  2023. 08. 01.
 • Weboldal
 • Bevont partnerek
  Civil Rádió Miskolc Alapítvány