Ókontri - kapacitásfejlesztés, közösségépítés és hálózatfejlesztés vidéki városokban

CERV-P-2023-0452
Tilos Kulturális Alapítvány
Budapest

A kezdeményezés három vidéki nagyvárosban (Debrecen, Pécs, Szeged) tematizálja a helyi közéletet, népszerűsíti az állampolgárok közös jogait és értékeit a jogállamiság és a demokrácia építése érdekében. Elsősorban olyan témák kerülnek feldolgozásra, amelyek korábban nem jelentek meg az adott településen, és lehetőséget teremtenek arra, hogy minél többen foglalkozzanak közügyekkel, és váljanak részeseivé az európai értékekről folyó párbeszédnek.
A munka során olyan hálózat jön létre a helyi és országosan működő civil szervezetek, közösségi színterek, szakemberek és művészek részvételével és a média erejével, amely képes fontos társadalmi ügyek képviseletére. A közösségi programsorozatok és szakmai worksopoknak köszönhetően mélyül az együttműködés az egyetemi közeg és a civilek között, láthatóbbá válnak a helyi szervezetek, a befogadó helyszínek nagyobb szerepet kapnak a közösségi ügyek képviseletében, a helyi podcastkészítők hangja messzebre eljut, és a résztvevő városokban és azok környékén megerősödik a témákra nyitott közönség.
A programok hang- és képanyagai és egy podcast készítő kézikönyv minden érdeklődő számára elérhetőek lesznek a rádió oldalán, és bekerülnek a rádió műsoraiba hogy hallgatóik is megismerkedhessenek a feldolgozott közéleti témákkal.
A Tilos rádió a kezdeményezésben kipróbált és bevált módszerekkel a későbbiekben újabb városokat is be kíván vonni az épülő hálózatba, hogy hosszú távon létrejöhessen egy, a jelenleginél élőbb, aktívabb, szélesebb körű országos közösség.

 • Pályázati kategória
  Partnerségben
 • Megítélt támogatás
  59795.00EUR
 • Megvalósítás helyszíne
  Budapest, Debrecen, Pécs, Szeged
 • Tervezett kezdés
  2023. 09. 01.
 • Weboldal