Ügyvideó Hálózat

CERV-P-2023-0316
Media Universalis Alapítvány
Budapest

A kezdeményezés a részvételi filmezés eszközeivel szeretné elérhetővé tenni a véleményalkotás szabadságát, az információk és eszmék megismerésének szabadságát, a közlés szabadságát a magyarországi roma közösségekben is.
A közös munka magába foglalja az "ügyvideó" módszertanának kialakítását és népszerűsítését, illetve a helyi civil szervezetek, roma fiatalok, fiatal filmesek és egyetemi hallgatók, a független sajtó képviselői, valamint a részvételi filmezést oktatni kívánó felsőoktatási képzések közötti hálózatépítést.
Az alkotó résztvevők mobiltelefonos ügyvideó műhelyekben készítenek tartalmakat, illetve táborban összegyűlve együtt azonosítják az észak-kelet, illetve dél-nyugat magyarországi roma közösségekben érvényesítendő alapértékeket.
A munka során sajtókampány keretében kerülnek bemutatásra a felkarolt ügyek és az ügyvideó műfaja. A módszertan terjesztése három településen, nyitott képzések során valósul meg, miközben a bővülő hálózat tartalommal látja el a független sajtót és terjeszti tovább az alapértékeket népszerűsítő formátumot.

 • Pályázati kategória
  Partnerségben
 • Megítélt támogatás
  59843.00EUR
 • Megvalósítás helyszíne
  Borsodszirák, Dunaszekcső, Siklósbodony, Budapest, Miskolc, Pécs
 • Tervezett kezdés
  2023. 09. 01.
 • Weboldal