Érdekérvényesítés és hálózatosodás az oktatás területén

CERV-P-2023-0347
Humán Platform Egyesület
Budapest

A közoktatás válságban van. A kezdeményezés célja, hogy a közoktatásban és az érintettek helyzetében pozitív irányú változásokat idézzen elő. A Humán Platform ernyőszervezetként a humán ágazatokat fogja össze, ennek a kezdeményezésnek a középpontjában az oktatáshoz való jog és a Tanítanék Mozgalom hálózatának fejlesztése áll.
A kezdeményezés a pedagógusokat országos szinten szólítja meg, képzésekkel és hálózatosodással nyújt segítséget számukra, hogy a korábbinál hatékonyabban tudják érvényesíteni érdekeiket.
Egyaránt érintettek a közoktatásban dolgozó pedagógusok, a szakképzésben oktatók, a fejlesztő pedagógusok, a diákok és a szüleik, akikkel a közös munka egy tanév eleji fórumon, a közoktatás aktuális problématérképének elkészítésével indul. A továbbiakban a résztvevő pedagógusok és a Tanítanék Mozgalom aktív tagjai havonta online megbeszéléseken találkoznak, hogy közös stratégiát és cselekvési terveket alkossanak, illetve megvitassák az új ötleteket és a felmerülő problémákat. A hálózat résztvevői online és személyes képzéseken fejlesztik tudásukat progresszív pedagógiai módszerek, akciószervezés, érdekérvényesítés, szervezetfejlesztés, közösségszervezés és a tanári mentálhigiénia területein.

 • Pályázati kategória
  Partnerségben
 • Megítélt támogatás
  59647.00EUR
 • Megvalósítás helyszíne
  országos
 • Tervezett kezdés
  2023. 08. 01.
 • Weboldal