A közösségnek legyen szava! - Független helyi támogató szervezetek országos partnersége

CERV-P-2023-0423
Ferencvárosi Közösségi Alapítvány
Budapest

A demokrácia állapota és minősége az elmúlt időkben erőteljesen romlott Magyarországon. Csökkent a civil szervezetek ereje, a számukra elérhető pénzügyi források egyre inkább elapadnak, így egyre több civil szervezet fordul a lakossághoz adományokért. A közösségi alapítványok fókusza a helyi adománygyűjtés és a helyi civil kezdeményezések támogatása. Arra ösztönzik az embereket, hogy fogjanak össze közös ügyeikben és cselekedjenek, bátorítja őket a békés célú gyülekezésre, másokkal való civil- és polgári együttműködésre és a szabad véleménynyilvánításra.
A kezdeményezés során a jelenleg is működő, illetve most szerveződő 13 közösségi alapítvány strukturált együttműködést alakítanak ki. Az együttműködés központjában az egymástól való tanulás, az adománygyűjtési innováció, az országos találkozók és a közös helyi, illetve országos kampányok állnak. A cél, hogy a résztvevő alapítványok növeljék helyi ismertségüket, helyben új adományozókat, és maguk is egyre több ügyet tudjanak támogatni, országosan is új támogatókat szerezve a közösségi alapítványok ügyének.
A program során műhelyek, országos talákozók és közös kampányok kerülnek megvalósításra az érintett települések lakóinak és helyi civil kezdeményezések bevonásával. Idővel a közösségi alapítvány brandként jelenik meg, láthatóbb és ismertebb lesz, az ilyen formában működő alapítványok több adományt tudnak gyűjteni a közösség ügyeinek támogatására.

 • Pályázati kategória
  Partnerségben
 • Megítélt támogatás
  59991.00EUR
 • Megvalósítás helyszíne
  -
 • Tervezett kezdés
  2023. 09. 01.
 • Weboldal
 • Bevont partnerek
  Pécsi Közösségi Alapítvány
  Helyi Szálak Közösségi Alapítvány