SzövegTörzs - A nyilvánosságból kiszorult csoportok hangja

CERV-F-2023-0083
Egri Újságíró Egylet egyesület
Heves megye

A kezdeményezés célja, hogy legyen egy olyan jól felszerelt közösségi stúdió Eger vonzáskörzetében, amely 7/24 ingyenesen használható. A program a fiatalok bevonásával valósul meg, akik a stúdióban korszerű tudást szerezhetnek podcastok, vlogok, blogok készítésében, miközben a felelős és etikus közösségi újságírás olyan jó gyakorlatait is elsajátíthatják, mint a médiatudatosság és a kritikus gondolkodás, illetve jártasságot szereznek a közügyekben és megismerkednek aktuális közéleti kérdésekkel is.
A SzövegTörzs stúdió technikai fejlesztése mellett olyan alapismeretek oktatására is sor kerül, mint videó és hang vágása, valamint újságírói alapismeretek. Szerkesztőségi csapatok alakulnak, akiket a tartalmak készítésében a stúdió mentorálással támogat. A kész médiatermékekről a szerkesztők szakmai értékelést kapnak, illetve egy “menőségi” díjat is kosztanak közöttük.
Több alkalommal élő események, a programot nyitó és záró alkalmak mellett influenszer meetupok, és vitaestek, illetve egy karácsonyi médiaparti is megrendezésre kerülnek.
A kezdeményezés sikeres, ha létrejönnek a gondolkodás "kis körei”, és a program résztvevői a későbbiekben saját közösségeikben is mintaadóvá válnak, ezzel is elősegítve - többek között - a médiatudatosság terjedését.

 • Pályázati kategória
  Fejlődésben
 • Megítélt támogatás
  17546.00EUR
 • Megvalósítás helyszíne
  Eger térsége
 • Tervezett kezdés
  2023. 09. 15.
 • Weboldal
 • Bevont partnerek
  Labor Technológiai és Dizájn Egyesület
  Egri Közösségi Alapítvány