Egységben a Szabolcsi Roma Nők

CERV-F-2023-0292
Somnakuno Drom Roma Női Civil Egyesület
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A kezdeményezés rendszeres női körök létrehozásával tesz azért, hogy a szegregátumokban élő roma nők készségei és képességei fejlődjenek, társadalmi helyzetük javuljon, munkát találjanak, hallassák hangjukat, és egyenlőbb viszonyok között, jobban érvényesítsék érdekeiket mind családi kapcsolataikban - legfőképp házasságaikban, mind a többségi társadalomban.
3 településen is új közösségi csoport alakul, hogy továbbadhassák a program során megszerzett tudásukat és tapasztalataikat, rendeszeres személyes találkozókkal, workshopokkal, programokkal és előadásokkal támogatva a minél szélesebb párbeszéd kialakítását, és a roma és nem roma lakosság közötti együttműködés megerősítését. A csoportok a program végére potenciálisan bejegyzett egyesületté válhatnak, amelyek hálózatban, egymással is kapcsolatot építve működnek, miközben a Somnakuno Drom ernyőszervezetként segíti munkájukat.
A program egy, az eredményeket bemutató konferenciával zárul, hozzáférhetővé téve a megvalósítás során megszerzett tudást más civil szervezetek, önkormányzatok és egyéb intézmények számára is.

 • Pályázati kategória
  Fejlődésben
 • Megítélt támogatás
  18974.00EUR
 • Megvalósítás helyszíne
  Nagykálló, Napkor, Nyírmihálydi
 • Tervezett kezdés
  2023. 08. 01.