Eredményhirdetés - Európai Értékek Nyomában Ifjúsági tanulmányutak

2024. február 5-én tartotta a Közös Értékeink program Bíráló Bizottsága az "Európai Értékek Nyomában" - Ifjúsági tanulmányutak felhíváson induló pályázók személyes meghallgatásával egybekötött értékelő ülését. A programot lebonyolító három alapítvány vezetőiből és egy független szakértőből álló bizottság a külső értékelők véleménye és az interjúk eredménye alapján döntött: a 15 beérkezett pályázat közül 6 részesül támogatásban, összesen 30 000,00 EUR értékben.

A beérkezett pályázatokat az értékelők a felhívásban közzétett szempontok szerint pontozták és értékelték. Ezek között hangsúlyosan szerepelt a projektterv illeszkedése a program alapvető célkitűzéséhez, azaz, hogy a tervezett tanulmányút mennyiben szolgálja az alapvető uniós értékek és jogok megvédését és előmozdítását segítő ötletek, jó gyakorlatok gyűjtését és terjesztését a hazai társadalom számára olyan ötletek, javaslatok, inspirációs források bemutatásával, amelyek alkalmazásával a civil szervezetek és közösségek eredményesebb munkát tudnak végezni.

 

A következő napokban minden pályázót egyénileg is tájékoztatunk a döntésről. A támogatott pályázók e-mailben kapnak értesítést az eredményről, mely részletezi az esetleges feltételeket és a szerződés megkötéséhez szükséges tennivalókat. Munkatársaink továbbra is segíteni fogják őket részletes úti- és kommunikációs tervük véglegesítésében. Az elutasított pályázók az elért pontszámot és a döntés indoklását tartalmazó értesítést szintén e-mailben kapják meg.