Akciópályázat eredményhirdetés 1.

Az akciópályázatok Bíráló Bizottságának első ülését június 28-án tartotta a lebonyolító Ökotárs Alapítvány. A pályázatok támogatásáról külső értékelők véleménye alapján a bizottság döntött, amely a programot lebonyolító három alapítvány vezetőiből és egy külső civil szakértőből állt. A 7 darab beérkezett pályázat közül egy nyert támogatást 1 505,10 EUR értékben.

Akciópályázat döntés 1.

 

A beérkezett pályázatokat a külső értékelők a felhívásban közzétett szempontok szerint pontozták és értékelték. Csak azok a projektek kerültek kiválasztásra, amelyek ezeknek a szempontoknak megfeleltek. Ezek között hangsúlyosan szerepelt a projektterv illeszkedése a program alapvető célkitűzéséhez, azaz, hogy mennyiben szolgálja az európai értékek és jogok erősítését és védelmét, és mennyiben várható, hogy tényleges hatást, változást ér el. 

A következő napokban minden pályázót egyénileg is tájékoztatunk. A támogatott pályázók e-mailben kapnak értesítést az eredményről, ami részletezi az esetleges feltételeket és a szerződés megkötéséhez szükséges tennivalókat. Az elutasított pályázók az elért pontszámot és a döntés indoklását tartalmazó értesítést szintén e-mailen kapják meg. Mivel az akciópályázatok benyújtására folyamatosan van lehetőség, a most elutasított pályázó szervezetek – az indoklásban leírtak végiggondolásával, a problémák és hiányosságok megválaszolásával – újra pályázhatnak.

A pályázati felhívás értelmében az akciópályázat felhívásra olyan terveket várunk a továbbiakban is, amelyek célja kampányok, közös mozgósító és érdekérvényesítő fellépések (alkalmi koalíciók) szervezésének és lebonyolításának támogatása Magyarországon, a Közös Értékeink Program általános céljainak megfelelő területeken felmerülő aktuális ügy, társadalmi probléma megoldása érdekében.

Kampány alatt egy jól meghatározható cél elérése érdekében végzett rövid időtartamú, intenzív, erőteljes kommunikációval bíró, széles célcsoportokat elérő, a hagyományos és közösségi médiát tudatosan használó, eltervezett tevékenységeket értünk. Mozgósító és érdekérvényesítő tevékenységnek minősül minden olyan alulról szerveződő kezdeményezés, amely a nagyközönséget bevonva konkrét lépéseket tesz – például petíciók indításával, demonstráció szervezésével – egy, a kiírás céljainak megfelelő társadalmi ügy megoldása érdekében valamilyen konkrét, aktuális és reális cél elérésére.

A következő Bíráló Bizottsági ülés időpontja a tervek szerint augusztus 30-án lesz, ahol az augusztus 9-ig beérkezett pályázatokról születik majd döntés.