Fejlődésben+ eredményhirdetés

 

 

Június elején befejeződött a Közös Értékeink Program Fejlődésben+ pályázati felhívására beérkezett pályázatok értékelése. A felhívást egy féléves képzéssorozat előzte meg, hogy segítsen az érdeklődő civileknek a felkészülésben, és a jó ötletekből színvonalas pályázatok szülessenek. 

A Fejlődésben+ kiírásának célja, hogy a nyertes pályázók

  • hatékonyan lépjenek fel a számukra fontos ügyekben,
  • megvalósítsák saját ötleteiket,
  • és szervezetként is fejlődjenek.

A felhívásra összesen 124 pályázat érkezett be, közülük 31 került kiválasztásra, összesen 574 404 € értékben, további 12 pályázó konzultációval egybekötve nyerhet támogatást.

A Bíráló Bizottság továbbá arról is döntött, hogy 12 feltételesen támogatást nyert pályázó számára konzultációs lehetőséget biztosít. Az így kiválasztott pályázatok - szakmai egyeztetést követően - módosított határidővel újra beadhatók lesznek.

 

A támogatást nyert szervezetek

 

 

A támogatásról külső értékelők véleménye és pontszáma alapján a Közös Értékeink Program Bíráló Bizottsága döntött, amely a programot lebonyolító három alapítvány vezetőiből és egy külső civil szakértőből állt. A Bíráló Bizottság ülésén megfigyelőként részt vett az Európai Bizottság Magyarországi képviselete is.

A pályázatok kiválasztása a felhívásban közzétett szempontok szerint történt, külön hangsúlyt fektetve arra, hogy a benyújtott tervek mennyire illeszkednek a program céljaihoz, hozzájárulnak-e az európai értékek erősítéséhez, és mekkora a várható hatásuk.

A támogatásra kiválasztott pályázók hamarosan értesítést kapnak a szerződéskötés részleteiről, továbbá a ki nem választott pályázatok benyújtói is megkapják pályázatuk értékelését és az elutasítás indokait a következő hetekben.  A konzultációra hívott  pályázókat szintén értesítjük a következő napokban.

 

A programról

 

A Közös Értékeink Program célja, hogy Magyarországon is érvényesüljenek közös európai értékeink, a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok védelme. Olyan hazai civileket keresünk, akik kezdeményezéseikkel népszerűsítik ezeket az értékeket, cselekvésre buzdítanak és közösségüket bevonva maguk is cselekednek, hogy mindannyian méltósággal és szabadon élhessünk egy igazságos, szolidáris és egyenlő társadalomban.

A Közös Értékeink Program eddigi pályázati felhívásai

Partnerségben! felhívásra országos civil szervezetek pályázhattak kisebb, vidéki szervezetekkel és állampolgári kezdeményezésekkel való együttműködések ötleteivel.

Fejlődésben! felhívás kisebb és közepes méretű civil szervezetek számára nyújtott lehetőséget, hogy hatékonyan léphessenek fel a számukra fontos ügyekben, miközben szervezetileg is fejlődnek.

Az Akcióban! felhívásra való pályázás folyamatos, a jelentkezők aktuális társadalmi problémákra reagáló rövid kampányok és akciók megvalósításával pályázhatnak.

Az Európai Értékek Nyomában egy fiataloknak szóló program, amely során 11 fiatal tanulmányútját támogatjuk, hogy jó gyakorlatokat kutassanak fel EU-szerte, és azokat a hazai civil szervezetekkel megismertessék.

Fejlődésben+ a Fejlődésben! pályázati felhívás második kiírása, változatlan célokkal.

Aktuális pályázati felhívásaink elérhetőek a Közös Értékeink Program honlapján. Ha időben akarsz értesülni az újdonságokról, kövesd Facebook oldalunkat!

 

 

Csatolmányok